Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ρυζόγαλο-Rice pudding



Ingredients:
1/2 cup glutinous rice
1 cup water
4 cups of milk
1/2 cup of sugar
salt
2 teaspoons of cornflour
1 teaspoon of vanilla extract
cinnamon for serving

Process:
In a saucepan, add the water and salt,let it boil and add the rice. Meanwhile in another saucepan place 3 1/2 cups of the milk with the sugar and heat it until the sugar has melted. When the rice has absorbed the water,add the warm milk and simmer for 10-15 minutes, stirring frequently. In a small bowl place the remaining milk and cornflour, stir to dissolve the corn flour and place in the saucepan. Continue cooking over low heat stirring constantly until the milk mixture thickens. Serve the rice pudding in bowls and sprinkle some cinnamon on top.




Υλικά:
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
1 κούπα νερό
4 κούπες φρέσκο γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει και ρίχνουμε το ρύζι. Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τις 3 1/2 κούπες από το γάλα με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε έως ότου η ζάχαρη να έχει λιώσει. Όταν το ρύζι πιει όλο το νερό τοποθετούμε το ζεστό γάλα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το κορν φλαουρ και τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και προαιρετικά διακοσμούμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου