Ingrendients for a 24 cm pie
1 1/2 cup flour
127 g cold butter cut into cubes
1/2 teaspoon of salt
4-5 tablespoons cold water
Process
In a bowl add the flour and salt and mix. Add the butter and with your fingers incorporate the butter in the flour until the mixture has the texture of sand. Mix in the cold water and knead by hand until the water is incorporated. Cover the dough with a plastic wrap and placed in the refrigerator for 30 minutes. After 30 minutes place the dough between two sheets of greaseproof paper and roll the dough out about 1/2 cm thick. Place the dough in a pie pan.
Υλικά για μια τάρτα 24 cm
1 1/2 κούπα αλεύρι
127 γρ κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
4-5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλά μας τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι έως ότου το μείγμα να έχει την υφή άμμου. Ρίχνουμε και το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το νερό να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα από δυο φύλλα λαδόκολλας και ανοίγουμε φύλλο περίπου 1/2 εκατοστού. Τοποθετούμε στη τάρτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου