Ingredients:
2 1/4 cups of flour
1/3 cup of sugar
1 1/2 teaspoon Baking Powder
¼ teaspoon baking soda
½ teaspoon salt
8 tablespoons of cold butter
½ cup heavy cream
2 teaspoons vanilla extract
¾ cup raspberries (either fresh or frozen)
1 egg and one beaten with 1 tablespoon of water for coating
some brown sugar
Process:
Preheat the oven to 200 ° C
In a bowl of a mixer add the first 5 ingredients. Cut the butter into small pieces and add to the dry ingredients.Wisk until the butter is incorporated into the dry ingredients.
In a small bowl beat the egg, heavy cream and vanilla. Add it in the bowl of the mixer until the dough comes together.Add the raspberries.
Place the dough on a floured surface and form a rectangular 1.5cm thick.Cut eight triangles (cut the rectangular into 4 pieces and each one diagonally) place them on a baking sheet. Brush the scones with the beaten egg and sprinkle the top with some brown sugar.
Bake for 17-18 minutes or until golden brown.
Υλικά:
2 1/4 κούπας αλεύρι
1/3 της κούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ της κούπας βατόμουρα(είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα )
1 αυγό και άλλο ένα χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό για την επικάλυψη
λίγη καστανή ζάχαρη
Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε τα πρώτα 5 συστατικά. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο ενσωματωθεί στα στεγνά υλικά.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αυγό, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.Ρίχνουμε και τα βατόμουρα και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο πάχους 1,5 εκ περίπου.Κόβουμε 8 τρίγωνα(κόβουμε το τετράγωνο στα 4 και το κάθε κομμάτι διαγώνια) και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε στην κορυφή με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε για 17-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου