Υλικά για δύο ψωμιά των 500 γρ:
14 γρ μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/4 της κούπας ζεστό νερό
4 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τος χρήσεις
1/3 της κούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο(όχι καυτό)
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε το ζεστό νερό,τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι,το αλάτι,το λιωμένο βούτυρο(χωρίς να είναι καυτό) και το μείγμα της μαγιάς. Ξεκινάμε το ζύμωμα με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά έως ότου τα υλικά να ενσωματωθούν και στη συνέχεια αυξάνουμε τη ταχύτητα και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι απαλή και αφράτη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ,σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.Μετά από μι ώρα μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ελαφρά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ των 22 εκ. στην οποία έχουμε τοποθετήσει ένα κομμάτι λαδόκολλας. Σκεπάζουμε πάλι με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για άλα 30 λεπτά.Ψήνουμε στους 170°C για 40 λεπτά. Σε περίπτωση που το ψωμί μας πάρει χρώμα πριν τα 40 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει εντελώς προτού το κόψουμε.
Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με το χέρι για 10 λεπτά.
Ingredients for two loaves 500 gr each:
14 g of yeast
1 teaspoon of salt
2 tablespoons of sugar
1 1/4 cup of warm water
4 1/4 cup all purpose flour
1/3 cup of milk
3 tablespoons melted butter (not hot)
Process:
In a small bowl place the warm water, sugar and yeast. Leave aside for 5 minutes to activate the yeast. In the bowl of a mixer place the flour, salt, melted butter (warm not hot) and the yeast mixture. Begin kneading with the dough hook at low speed until the ingredients has incorporated and then increase the speed and knead for 5 minutes until the dough is soft and fluffy. Transfer the dough to a bowl, cover it with a towel and let it rise for one hour.After one hour we transfer the dough onto a floured surface and knead lightly. Cover 2 rectangular 22 cm cake tins with greaseproof paper.Divide the dough in half and place each piece of dough into the cake tins,cover again with a towel and let them rise for 30 minutes.Bake in a preheated oven at 170 ° C for 40 minutes. If the bread turns golden brown before the 40 minutes cover the bread with some aluminum foil. Remove from the oven and allow the bread to cool completely before you cut it.
If you don't have a mixer knead by hand for 10 minutes.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου