Ingredients for 8 rolls:
1 1/2 cup warm water
1 tablespoon of sugar
1 package dried yeast
1 1/2 teaspoon salt
2 tablespoons melted butter
4 1/2 cups all-purpose flour
6 cups of water
1/3 cup baking soda
1 egg beaten with a little water
coarse salt
Direction:
In the bowl of a mixer, add the warm water,the yeast and sugar and let it sit for 5 minutes to activate the yeast. Add the flour,the butter and salt. Begin kneading with the hook attachment at low speed until all the ingredients are incorporated and continue kneading for 7 minutes at medium speed. If you don't have a mixer knead by hand for 10-12 minutes. Cover the bowl with a towel and let it rise for 1 hour. Preheat the oven to 200 ° C. After 1 hour transfer the dough onto a floured surface. In a pot, add the water and baking soda and let it boil. Divide the dough into 8 equal pieces, form balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper.Brush some vegetable oil on the parchment paper so the rolls don't stick. Sink the rolls in the water with the baking soda for 30 seconds on each side and return to the pan. Then shape an x on top of the rolls, brush them with the beaten egg and sprinkle some coarse salt. Bake for 15 -20 minutes or until the rolls have developed a deep brown color.
Υλικά για 8 ψωμάκια:
1 1/2 κούπα ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κούπες νερό
1/3 κούπας μαγειρική σόδα
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
χονδρό αλάτι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ζεστό νερό,τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά απο 5 λεπτά ρίχνουμε το αλέυρι,το βούτυρο και το αλάτι. Ξεκινάμε το ζύμωμα με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 7 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε στο χέρι για 10-12 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Μετά απο 1 ώρα μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την μαγειρική σόδα και τα βράζουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια,σχηματίζουμε μπάλες και της τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε απλώσει λίγο βούτυρο ώστε τα ψωμάκια να μη κολλήσουν. Περνάμε τα ψωμάκια απο το νερό με τη σόδα για 30 δευτερόλεπτα στη κάθε πλευρά και επιστρέφουμε στο ταψί. Τα χαράζουμε απο πάνω,απλώνουμε χτυπημένο αυγό και τους ρίχνουμε αρκετό χονδρό αλάτι. Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά ή μέχρι τα ψωμάκια να πάρουν ένα βαθύ,καφέ χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου