Homemade puff pastry
Ingredients:
250 gr all-purpose flour
1 tsp salt
50 gr melted butter
150 gr cold water
175 gr cold butter
Direction:
On a clean surface put the all-purpose flour and the salt. Make a big well in the middle and put in the cold water and the melted butter(the butter should be at room temperature ,not hot). Slowly incorporate the flour in the water and melted butter until there is no flour left. You will and up with a soft but not sticky dough. Shape the dough in to a square and with a knife make an x have way through the dough.Cover it with a plastic wrap and refrigerate it for 30 minutes.Put the cold butter between two layers of plastic wrap. Slowly hit it with a rolling pin and shape it into a square the same size as the dough. Put the butter in the refrigerator.

In a floured surface place the dough and turn the x to face you. Roll out every petal.

Place the block of butter in the center of the dough and fold it.(the butter should be completely covered)Refrigerate for 30 minutes. Roll the dough out to a rectangle (flour the dough and work surface if you have to). Fold into thirds but be sure to dust off any excess flour with a pastry brush before folding. Rotate the dough 90 degrees and repeat rolling the dough to a rectangle and fold into thirds again.Refrigerate for 30 minute. Make four more folds but refrigerate the dough for 30 minutes every two fold.Kepp the dough in the refrigerator for 4 days or in the freezer for 4 months.
Σπιτική σφολιάτα

Συστατικά:
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ βούτυρο λιωμένο
150 γρ κρύο νερό
175 γρ κρύο βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μια καθαρή επιφάνεια βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο κρατήρα στη μέση και τοποθετούμε το κρύο νερό και το λιωμένο βούτυρο (το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όχι καυτό). Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το νερό και το λιωμένο βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να μην έχει μείνει καθόλου. Θα καταλήξουμε με μία μαλακιά. Δημιουργούμε με τη ζύμη ένα τετράγωνο και με ένα μαχαίρι χαράζουμε ένα x μέχρι τη μέση της ζύμης.Τυλίγουμε τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετούμε το κρύο βούτυρο ανάμεσα από δύο φύλλα από πλαστικό περιτύλιγμα. Χτυπάμε με έναν πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα στο ίδιο μέγεθος με τη ζύμη.
Βάζουμε το βούτυρο στο ψυγείο. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη έτσι ώστε να βλέπουμε το x. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε πέταλο.

Τοποθετούμε το μπλοκ του βουτύρου στο κέντρο της ζύμης και το διπλώνουμε. (Το βούτυρο θα πρέπει να έχει καλυφθεί εντελώς) Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο (αλευρώνοντας την επιφάνεια εργασίας και τη ζύμης αν χρειαστεί). Διπλώνουμε στα 3. Περιστρέφουμε τη ζύμη 90 μοίρες και επαναλαμβάνουμε Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε τέσσερις φορές, αλλά τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά κάθε δύο επαναλήψεις.Διατηρούμε στο ψυγείο για τέσσερις μέρες ή στην κατάψυξη για τέσσερις μήνες
Τοποθετούμε το μπλοκ του βουτύρου στο κέντρο της ζύμης και το διπλώνουμε. (Το βούτυρο θα πρέπει να έχει καλυφθεί εντελώς) Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο (αλευρώνοντάς την επιφάνεια εργασίας και τη ζύμης αν χρειαστεί). Διπλώνουμε στα 3. Περιστρέφουμε τη ζύμη 90 μοίρες και επαναλάμβάνουμε Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε τέσσερις φορές, αλλά τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά κάθε δύο επαναλήψεις.Διατηρούμε στο ψυγείο για τέσσερις μέρες ή στην κατάψυξη για τέσσερις μήνες
Ingredients:
250 gr all-purpose flour
1 tsp salt
50 gr melted butter
150 gr cold water
175 gr cold butter
Direction:
On a clean surface put the all-purpose flour and the salt. Make a big well in the middle and put in the cold water and the melted butter(the butter should be at room temperature ,not hot). Slowly incorporate the flour in the water and melted butter until there is no flour left. You will and up with a soft but not sticky dough. Shape the dough in to a square and with a knife make an x have way through the dough.Cover it with a plastic wrap and refrigerate it for 30 minutes.Put the cold butter between two layers of plastic wrap. Slowly hit it with a rolling pin and shape it into a square the same size as the dough. Put the butter in the refrigerator.
In a floured surface place the dough and turn the x to face you. Roll out every petal.
Place the block of butter in the center of the dough and fold it.(the butter should be completely covered)Refrigerate for 30 minutes. Roll the dough out to a rectangle (flour the dough and work surface if you have to). Fold into thirds but be sure to dust off any excess flour with a pastry brush before folding. Rotate the dough 90 degrees and repeat rolling the dough to a rectangle and fold into thirds again.Refrigerate for 30 minute. Make four more folds but refrigerate the dough for 30 minutes every two fold.Kepp the dough in the refrigerator for 4 days or in the freezer for 4 months.
Σπιτική σφολιάτα
Συστατικά:
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ βούτυρο λιωμένο
150 γρ κρύο νερό
175 γρ κρύο βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μια καθαρή επιφάνεια βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο κρατήρα στη μέση και τοποθετούμε το κρύο νερό και το λιωμένο βούτυρο (το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όχι καυτό). Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το νερό και το λιωμένο βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να μην έχει μείνει καθόλου. Θα καταλήξουμε με μία μαλακιά. Δημιουργούμε με τη ζύμη ένα τετράγωνο και με ένα μαχαίρι χαράζουμε ένα x μέχρι τη μέση της ζύμης.Τυλίγουμε τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετούμε το κρύο βούτυρο ανάμεσα από δύο φύλλα από πλαστικό περιτύλιγμα. Χτυπάμε με έναν πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα στο ίδιο μέγεθος με τη ζύμη.
Βάζουμε το βούτυρο στο ψυγείο. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη έτσι ώστε να βλέπουμε το x. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε πέταλο.
Τοποθετούμε το μπλοκ του βουτύρου στο κέντρο της ζύμης και το διπλώνουμε. (Το βούτυρο θα πρέπει να έχει καλυφθεί εντελώς) Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο (αλευρώνοντας την επιφάνεια εργασίας και τη ζύμης αν χρειαστεί). Διπλώνουμε στα 3. Περιστρέφουμε τη ζύμη 90 μοίρες και επαναλαμβάνουμε Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε τέσσερις φορές, αλλά τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά κάθε δύο επαναλήψεις.Διατηρούμε στο ψυγείο για τέσσερις μέρες ή στην κατάψυξη για τέσσερις μήνες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου