Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Lemon pie-Τάρτα λεμόνι

 


Ingredients:

For the crust:
1 3/4 cup all purpose flour
1 tablespoon sugar
1 pinch of salt
85 gr cold butter
7-8 tablespoons cold water
For the filling:
1 tin condensed milk
2 eggs
1/2 cup lemon juice
1 tablespoon lemon zest
For decoration:
200 ml heavy cream
1 tablespoon lemon juice
1/4 cup powdered sugar
lemon slices

Directions:
In a bowl add the flour, sugar and salt.Add the butter and with your fingers mix the butter in the flour.Add water and mix until all ingredients are combined together.Shape the dough into a ball, wrap it with plastic wrap and place it in the refrigerator for 30 minutes. After 30 minutes, place the dough between two pieces of parchment paper and roll out to about half a centimeter thick. Place the dough in a tart pan or a 22 cm diameter round baking pan.Prick the dough with a fork and bake in a preheated oven at 180 ° C for 20 minutes. Meanwhile prepare the filling. In a bowl, place the condensed milk,the eggs, the lemon juice and lemon zest and mix all ingredients together. Remove the baked tart from the oven, add the filling and bring the tart back to the oven for another 15 minutes. Let the tart cool completely. In a bowl, add the heavy cream,the icing sugar and the lemon juice and whisk until it is light and fluffy. Pour the whipped cream over the tart and place the tart in the refrigerator.Decorate with lemon slices.



Υλικά:

Για τη ζύμη: 
1 3/4 της κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 
1 πρέζα αλάτι 
85 γραμμάρια κρύο βούτυρο 
7-8 κουταλιές κρύο νερό 
Για τη γέμιση: 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
2 αυγά 
1/2 κούπα χυμό λεμονιού 
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού 
Για διακόσμηση: 
200 ml κρέμα γάλακτος 
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 
1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη 
ροδέλες λεμονιού 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη και το αλάτι.Ανακατευουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Με τα δάχτυλα μας ανακατεύουμε και τρίβουμε το βούτυρο με το μείγμα του αλευριού.Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν όλα τα υλικά.Δημιουργούμε μια μπάλα, τη τυλίγουμε με διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο κομμάτια λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού. Τοποθετούμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα ή κάποιο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών. Τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά. Βγάζουμε τη ψημένη τάρτα από το φούρνο προσθέτουμε τη γέμιση και επαναφέρουμε τη τάρτα στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε τη τάρτα να κρυώσει εντελώς. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε σε σαντιγί. Ρίχνουμε τη σαντιγί πάνω από τη τάρτα και τοποθετούμε τη τάρτα στο ψυγείο. Προαιρετικά διακοσμούμε με ροδέλες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου