Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Homemade petit beurre-Σπιτικά πτι μπερ


Makes about 25 cookies:

90g cold butter cut into cubes
2 cups all-purpose flour
a pinch of salt
1/4 cup powdered sugar
1/2 cup of cold cream

 
Process:

In a bowl add the flour and butter. With your fingers mix the butter in the flour until the mixture has a wet sand texture.Add salt, sugar and cream and mix until all ingredients are combined together. Place the dough between two pieces of parchment pape and roll out to about half a centimeter thickness. Place the dough in the fridge for half an hour. After half an hour cut the cookies in a rectangular shape with a pizza cutter or a knife  and then with a fork press around the cookie to have the classic shape of a petit beurre. Arrange the cookies on a baking sheet and prick them with a fork . Bake in a preheated oven at 180 ° C for 20 minutes.



Υλικά για περίπου 25 μπισκότα:

90 γρ κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
μισή κούπα κρύα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σ ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Με τα δάχτυλα μας ανακατεύουμε και συγχρόνως τρίβουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι έως ότου το μείγμα μοιάζει με βρεγμένη άμμο Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι ή το ρόλο της πίτσας σε παραλληλόγραμμα μπισκότα και έπειτα με ένα πιρούνι πιέζουμε γύρω-γύρω ώστε να έχουμε το κλασικό σχήμα των πτι μπερ. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα πιρούνι τα τρυπάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου