Ingredients
1 1/4 cup all-purpose flour
1/2 cup granulated sugar
1/4 cup brown sugar
1 teaspoon of baking soda
2 teaspoons of cinnamon
1/2 teaspoon of salt
1/4 teaspoon of nutmeg
3/4 cup of vegetable oil
2 eggs
1/2 tablespoon vanilla extract
1 1/2 cup grated carrot
1/2 cup raisins (optional)
1/2 cup walnuts (optional)
For frosting
180gr cream cheese at room temperature
1/2 cup of butter at room temperature
4 cups powdered sugar
water if necessary
1 teaspoon vanilla extract
Directions
First preheat the oven to 180 ° C. In a bowl add the carrots,the raisins,the walnuts and 1 tablespoon of flour, stir and set aside. In another bowl add both sugars,the eggs,the vegetable oil,the vanilla and stir with a whisk. Add the flour,the baking soda,the cinnamon,the salt and the nutmeg and continue stirring.Add the carrot mixture,stir with a spatula and pour into a greased cake pan.Βake for about 30 minutes or until when a toothpick inserted in the center it comes out clean. Remove from the oven and let it cool completely. Meanwhile prepare the frosting. In a bowl add all the ingredients except for the water and beat with a mixer. If necessary thin out with a little bit of water. Place the frosting in the fridge and after 15 minutes it will be ready to frost the cake.
Υλικά
1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
3/4 της κούπας ηλιέλαιο
2 αυγά
1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα τριμμένο καρότο
1/2 κούπα σταφίδες(προαιρετικά)
1/2 κούπα καρύδια (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
180 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κούπες ζάχαρη άχνη
λίγο νερό αν χρειαστεί
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα καρότα,τις σταφίδες, τα καρύδια και μια κουταλιά της σούπας απο το αλεύρι, ανακατεύουμε και βάζουμε στη άκρη. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τις δύο ζάχαρες, τα αυγά, το ηλιέλαιο, την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, την σόδα, τη κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το μείγμα με τα καρότα,ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ αυτή βγαίνει καθαρή. Αφαιρούμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απο το το νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ. Αν το μείγμα βγει πολύ σφιχτό αραιώνουμε με λίγο νερό. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και μετά από 15 λεπτά είναι έτοιμη για να καλύψουμε το κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου