Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Pumkin pie-Τάρτα κολοκύθας


Ingredients

2 cups of pumpkin (about 480g)
2 eggs
340 g evaporated milk
3/4 cup of sugar
1/2 teaspoon of salt
1/2 teaspoon grated ginger
1/4 teaspoon grated cloves
1 teaspoon cinnamon
for the dough:
1 3/4 cup of flour
1 tablespoon of sugar
1 pinch of salt
85g cold butter
7-8 Cold water



Directions:

The first thing you want to do is to make pumpkin puree. Put the pumpkin in a pot with water and boil until the pumpkin is tender. Mash the pumpkin in a blender or with a fork and set aside to cool. Next prepare the dough. In a bowl add the flour, sugar and salt.Add the butter and with your fingers mix the butter in the flour.Add water and mix until all ingredients are combined together.Shape the dough into a ball, wrap it with plastic wrap and place it in the refrigerator for 30 minutes. After 30 minutes, place the dough between two pieces of parchment paper and roll out to about half a centimeter thick. Place the dough in a tart pan and set aside. In a bowl add the pumpkin puree, the evaporated milk, the sugar, the eggs, the salt, the ginger,the ground cloves and the cinnamon. Beat with a whisk and pour the mixture in the tart. Bake at 180 ° C for 40-45 minutes. Remove from oven, let it cool completely and then transfer to the refrigerator.

Υλικά

2 κούπες κολοκύθα(περίπου 480 γρ)
2 αυγά
340 γρ γάλα εβαπορέ
3/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
για τη ζύμη:
1 3/4 της κούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
85 γρ κρύο βούτυρο
7-8 κρύο νερό

Εκτέλεση:
Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας. Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Λιώνουμε την κολοκύθα στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη και το αλάτι.Ανακατευουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Με τα δάχτυλα μας ανακατεύουμε και τρίβουμε το βούτυρο με το μείγμα του αλευριού.Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν όλα τα υλικά.Δημιουργούμε μια μπάλα, τη τυλίγουμε με διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο κομμάτια λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού. Τοποθετούμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κρύο πουρέ κολοκύθας, το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το τζίντζερ,το γαρίφαλο και τη κανέλα. Χτυπάμε με ένα σύρμα και αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα. Ψήνουμε στου 180 °C για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και έπειτα μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου