Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Λαγάνα-Lagana bread


Υλικά για τρεις λαγάνες:

1200 γρ αλεύρι
4 γρ ξερή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
600 ml χλιαρό νερό
σουσάμι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός απο το νερό και το σουσάμι.Ανακατεύουμε με τον γάντζο και ρίχνουμε το χλιαρό νερό σταδιακά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι λεία.Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφήμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματείου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  230°C .Χωρίζουμε στα 3 την ζύμη,τοποθετούμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ριχό ταψί με λαδόκολλα και ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμο.

Δημηουργούμε τρύπες με τα δαχτυλά μας ώστε η λαγάνα να μη φουσκώσει.

Πασπαλίζουμε με λίγο νερό και  σουσάμι Ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα  για 20-25 λεπτά ή μέχρι η λαγάνα να πάρει χρώμα.







Ingredients for three Laganas:

1200 g flour
4 g of dry yeast
3 tablespoons tahini
1 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
600 ml warm water
sesame

Process:

Place all the ingredients except for the water and the sesame in the bawl of a standing mixer. Whisk with the hook and pour the warm water gradually. Knead for 10 minutes or until the dough is smooth.Put the dough in a zip lock bag and leave in the fridge for 12 hours. The next day, remove the dough from the refrigerator and let the dough come to room temperature. Preheat the oven at 230 ° .Cut the dough in tree pieces, place each piece of dough to a baking sheet with parchment paper and roll the dough out in a rectangular shape.Make  holes with your fingers so that the Lagana will not rise. Sprinkle with some water and sesame.

Bake on a low rack for 20-25 minutes or until the Lagana gets brown on top.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου