Υλικά:
900 γρ βραστές πατάτες
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Σε δύο μεγάλα ταψιά τοποθετούμε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Λιώνουμε πολύ καλά με έναν πολτοποιητή πατάτας.
Τοποθετούμε τις λιωμένες πατάτες,το αλεύρι και το αλάτι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας,ανακατεύουμε
και όταν ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι μαλακιά και λεία.
Κόβουμε ένα κομμάτι απο τη ζύμη και πλάθουμε ένα μπαστούνι πάχους περίπου 1 1/2 εκατοστού. Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι ωστε να δημιουργήσουμε τα gnocchi.
Τοποθετούμε τα gnocchi στις αλευρωμένες λαδόκολλες και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου μία ώρα.
Μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για δύο λεπτά ή μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα της επιλογής μας.
Ingredients:
900 gr boiled potatoes
1 ½ cup all-purpose flour
1 teaspoon salt
process:
In two large trais place some parchment paper and sprinkle over them some flour.
Mash the potatos very well a potato masher.
Place the mashed potatoes, flour and salt in a floured surface,
mix all the ingredients and knead for 4-5 minutes or until the dough is soft and smooth.
Cut a piece of dough and shape a string about 1 1/2 cm thick. Cut small pieces and press with a fork to create the gnocchi.
Place the gnocchi on the floured baking sheets and let them dry for about an hour.
Cook in salted boiling water for two minutes or until they float to the surface. Drain and toss with sauce of your choice.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου