Υλικά:
Για τους κεφτέδες
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2/3 της κούπας τριμμένο μούσλι
1/4 της κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 της κούπας γάλα καρύδας
1 αυγό
1/2 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Για την σάλτσα
200 γρ αποξηραμένο ανανά
1 κούπα νερό
1/2 της κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 της κούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλουρ
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε έως ότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν.Πλάθουμε τους κεφτέδες,τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 15 λεπτά. Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα.Σε ένα μικρο κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό και το κορν φλουρ και χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλουρ. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα υλικά,τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Σερβίρουμε με ρύζι ή κους κους και λίγο σουσάμι πάνω από τους κεφτέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου