Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό γλυκοπατάτες(4 μέτριες)
2 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη βάζουμε στο μάτι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και τον ζωμό και όταν ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά περίπου ή έως ότου μαλακώσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Πολτοποιούμε τη σούπα με τον πολτοποιητή και σερβίρουμε. Αν επιθυμούμε πιο λείο αποτέλεσμα περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ.
For 4 servings:
4 medium sweet potatoes
2 medium potatoes
1 medium onion
1 carrot
salt-pepper
nutmeg
1 liter chicken broth or water
olive oil
Process:
In a large pot add heat up the olive oil. Add all the vegetables let them cook for 3-4 minutes. Pour in the broth and when it starts to boil reduce the heat on medium. Simmer for about 30 minutes or until the vegetables are tender.If necessary add some more water. Puree the soup with a masher and serve. If you want a smoother soup puree it in a blender.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου