Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Burger με παντζάρια-Βeet burgers



Υλικά για 3 burger:
3 ψωμάκια για burger
τυρί τσένταρ σε φέτες
ρόκα,σπανάκι
ροδέλες ντομάτας
Για τα μπιφτέκια μπαντζαριών:
1 κούπα τριμμένο ωμό παντζάρι
70 γρ φέτα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό αυγό ελαφρός χτυπημένο
4 κουταλιές της σούπας βρώμη
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια παντζαριών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Πλάθουμε τα μπιφτέκια,τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.Αν η ζύμη έχει ακόμα υγρά τοποθετούμε λίγο ακόμη βρώμη. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά τοποθετούμε πάνω τους τις φέτες τυριού ώστε να λιώσει. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση,τοποθετούμε το μπιφτέκι,1 ροδέλα ντομάτας και τελειώνουμε με την ρόκα και το σπανάκι.


Ingredients for 3 burgers:
3 burger buns
3 cheddar cheese slices
arugula, spinach
tomato slices
1 cup grated beetroot
70 g feta cheese
1 small onion, grated
1 small egg slightly beaten
4 tablespoons oats
olive oil
chopped basil
salt
pepper

Peel and grate the beets and onion. Place the grated vegetables in a large mixing bowl. Add the olive oil,the egg and rolled oats and mix everything well. Add the feta cheese, basil, salt and pepper and stir to combine. Set aside for about 30 minutes, so the oats can soak up the liquid. Shape the beet burgers with your hands. If the mixture is to loose, add some more oats.Bake in a preheated oven at 180 °C. Remove the beet burgers from the oven and while the are still hot place over them the cheddar cheese to melt. Cut the rolls in half, place the burgers, one tomato slice and finish with the arugula and the spinach.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου