Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Basic christmas Sunday:Mελομακάρονα-Melomakarona christmas cookies



Υλικά:

2/3 της κούπας λάδι
1/3 της κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπα κονιάκ
χυμό και ξύσμα από ένα μέτριο πορτοκάλι
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι:

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 κούπα νερό

150-200 γρ καρύδια για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη,το λάδι,το κονιάκ το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.Ρίχνουμε τη σόδα και σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα,τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα,τα περνάμε ένα- ένα από το χλιαρό σιρόπι και από τις δύο μεριές και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Διακοσμούμε με καρύδια.


Ingredients:

2/3 cup of olive oil
1/3 cup of sugar
2 tablespoons of cognac
the juice and zest of a medium orange
2 1/2 cups of flour
1 teaspoon of baking soda

For the syrup:

1 cup of sugar
1 cup of honey
1 cup of water

150-200 gr walnuts for decoration

Process:

In a bowl place the sugar,the olive oil,the brandy,the juice and zest of the orange and mix with a wooden spoon.Add the baking soda and gradually add the flour and mix until incorporated. Shape the melomakarona, place them on a baking sheet and bake in a preheated oven at 180 ° C for 25 minutes. Remove from the oven and let them cool completely. Meanwhile make the syrup. Place all the ingredients and simmer until sugar dissolves. Once the melomakarona are cooled, pass it one by one from the warm syrup on both sides and place them on a platter. Decorate with walnuts.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου