Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Σπιτικές τρούφες



Υλικά

2 ασπράδια αυγού
400-450 γρ ζάχαρη άχνη
εκχύλισμα βανίλιας /πορτοκαλιού(ή της επιλογής μας)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια και το εκχύλισμα βανίλιας.Χτυπάμε και σταδιακά τοποθετούμε τη ζάχαρη άχνη ώστε το μείγμα να βγει αρκετά πηκτό. Αν θέλουμε διαφορετικά χρώματα τρούφας τα χωρίζουμε σε ξεχωριστά μπολάκια και ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε.Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ με μια πολύ λεπτή μύτη μπροστά ή το τοποθετούμε σε ένα πολυμπάγκ και δημιουργούμε μια μικρή τρύπα με μια οδοντογλυφίδα.Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια λαδόκολλα και με το κορνέ δημιουργούμε πολλές γραμμές .Το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον δύο ώρες και κόβουμε με ένα μαχαίρι ώστε να δημιουργήσουμε τις τρούφες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου